Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                       Bejelentkezés és kijelentkezés a Termékdíj fizetés esetén

 

A Termékdíjjal kapcsolatos Bejelentés az egyik elsődleges kötelezettsége a cégeknek a termékdíjjal kapcsolatban. A Bejelentést 2009 évben a VPOP által rendszeresített KT09BEJK adatlap és BJ1 bejelentő lap alapján kell elvégezni. (2008 évi bejelentkezés esetén nem kell újra bejelentkezni!) Kevesen tudják viszont hogy a Bejelentő lap nem havi vagy negyedéves nyomtatvány, azt akár naponta is be lehet adni a VPOP felé ha a bejelentett termékkörben változás történik. A VPOP mindig a legutolsó beküldött állapotot veszi figyelembe. A termékkör változás esetén meg kell adni a megváltozott termék fizetési kódokat és fel kell tüntetni azokat is amelyek változatlanok maradtak. Ha valamely termékkörre megszűnt a fizetési kötelezettség akkor ,,0” kóddal kell kilépni a fizetési kötelezettség alól. Amennyiben a ,,0” kód feltüntetésre nem kerül a BJ01 adatlapon a bevallásban a Terméket szerepeltetni kell, még akkor is ha nem érkezett be az adott időszakban ilyen termék. Ilyenkor kell az úgynevezett nullás bevallást beadni tehát amikor kijelentkezés nem történt viszont nem volt termékdíj köteles termék forgalom.

Amennyiben tehát a cég úgy látja hogy az adott termékkörre nem lesz már Termékdíj fizetési kötelezettsége, vagy az adott terméket már nem fogja forgalmazni a Bejelentő adatlap BJ1 lapján az adott termék ,,0” kóddal történő megjelölésével kijelentkezik az adott termékre vonatkozóan.

A leggyakrabban előforduló eset hogy a cég bejelentkezett csomagolás tekintetében Termékdíj fizetésre, viszont időközben a csomagolás termékdíja tőle számlában átvállalásra került. Az átvállalással a csomagolást végzőnek megszűnt a termékdíj fizetési kötelezettsége. Viszont addig amíg a fent leírtak alapján nem jelentkezik ki a termékdíj fizetés alól a VPOP felé folyamatosan be kell nyújtania a nullás KT09 bevallásokat!

 

Ha bejelentkezett és megszűnt a fizetési kötelezettsége jelentkezzen ki!