Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisztelt Partnerünk!
 
Szeretnénk röviden bemutatni Cégünket.
Cégünk a Clean Customs Bt. 2007 évben alakult. A cég megalakulásával célunk az volt hogy főleg VÁM területen segítsük a cégek munkáját.
2004 májusától Magyarország is az Európai Unió tagja lett. Ezzel nagyrészt csökkentek a vámolással kapcsolatos tevékenységek, az EU-n belül megszüntek a vámhatárok, megindult a szabad kereskedelem.
Ezzel egy időben azonban megjelent az INTRASTAT adatszolgáltatás. A KSH felé történő adatszolgáltatás váltotta fel a vámkezeléseket az EU-n belüli forgalom keretében. Hasonlóan mint a vámkezeléseknél az Unión belül forgalmazott termékekről kell adatokat szolgáltatni (vámtarifaszám, fuvarparitás, fuvarozási mód, származási orszaág, szerződő ország, áruérték) Az adatok tehát hasonlóak mint a vámkezelésekkor megadottak.
A KSH a 2008 évben 100 millió Ft küszöbértéket határozott meg mind a kiszállítások mind a beérkezések területén. Tehát akik éves szinten ilyen vagy ennél nagyobb forgalmat bonyolitanak le, azoknak kell INTRASTAT jelentést adni.
 
Az INTRASTAT jelentésen kívül azonban továbbra is vámkezelni kell az EU-n kívülről érkező árukat. Ezen áruk vámkezelésénél már a közös EU vámjogszabályt kell figyelembe venni. Az Európai Unióban hatályos Vámtarifa tartalmazza a vámkontingenseket, antidömping vámokat, különféle pótvámokat. Ezen kívül a vámtarifaszámok is folyamatosan változnak a vámtételekkel együtt.
Természetesen az 1995 évi LVI. Törvény alapján a vámkezelések alkalmával együtt a Környezetvédelmi Termékdíj is kiszabásra kerül.
 
A Környezetvédelmi Termékdíjjal kapcsolatos feladatok cégünk fő profilját képezik. Az ezzel kapcsolatos feladatokat ugyanis 2007.december 31-ig az APEH látta el. 2008. január 1-től a Termékdíjjal kapcsolatos feladatokat a Vám-és Pénzügyőrség vette át. A belföldi előállítású, az Európai Közösségen belülről behozott és az importált Termékdíj köteles Termékekkel kapcsolatos bejelentés, bevallás, befizetés, utólagos ellenőrzések mind a VPOP hatáskörébe tartoznak 2008-tól. A csomagoló anyagok és a kereskedelmi csomagolás kivételével minden más termékköteles terméket (gumiabroncs, hűtőközeg, akkumulátor, egyéb kőolajtermék, reklámhordozó papír, elektromos és elektronikai berendezés) a vámtarifaszáma alapján kell besorolni mint Termékdíj köteles Terméket. A bevalláshoz a törvény által előirt kódrendszer és az adóbevalláshoz hasonló KT08 formanyomtatvány tartozik. Sok cég nincs felkészülve és nem látja ezen bejelentés fontosságát.
 
Cégünk azonban felkészült - és felkészülten várja az önök jelentkezését!
 
A cég alkalmazottjai több éves szakmai múlttal rendelkeznek a VÁM területén.
A cég vezetője 7 évet töltött a Vám-és Pénzügyőrségnél, és több mint egy évtizede egy magyarországi multinacionális cég vámügyeit intézi. Több mint 20 éve hogy a szakmában dolgozik, így jó rálátása van a vámmal , Intrastattal, Termékdíjjal kapcsolatos dolgokra. A Vámszakértői engedély birtokában teljes körű vámszakértői munkát el tudok vállalni.
A cég managere is 10 éves pénzügyőri múlttal rendelkezik. Jelenleg egy Vámügynökség alkalmazottja, ahol szintén nagy jártasságra tett szert a vámmal kapcsolatos ügyekben. Ezen kívül üzletkötői és rendezvényszervezői végzettséggel is rendelkezik, amit jól kamatoztat az ügyfelekkel való kapcsolattartás területén.
 
Ez a csapat kész arra hogy a vámmal kapcsolatos terheket levegye a válláról.
 
 

Vállaljuk:

        -   Környezetvédelmi Termékdíjbevallás elkészitését 
-         Cégének vámmal kapcsolatos nyilvántartásainak áttekintését, önrevízióját
-         Termékeinek vámtarifaszám szerint besorolását
-         Import vámkezeléseknél való közreműködést
-         Termékdíjjal kapcsolatos szaktanácsadást
 
-         INTRASTAT jelentések elkészítését és benyújtását
-         Vám, Termékdíj és Intrastat ügyekben a jogszabályváltozások folyamatos nyomon követését és erről cégének tájékoztatását
 
Biztos vagyok benne, hogyha Önökkel felvesszük a kapcsolatot, meg lesz velünk elégedve.
 
 Keressen minket  a fent említett témákban  - mi segítünk Önnek.
 
Ha elégedett munkánkkal, mondja el mindenkinek –
               Ha nem, csak nekünk szóljon!
 
 
Tóth János                     Tóthné Szűcs Kornélia
Cégvezető                       üzletkötői manager
0630-9303-207                0630-9823-787         
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.